De voordelen van een online dierenasiel

Als je een dier een plezier wilt doen, dan moet je gewoon eens het eerste het beste dierenasiel bezoeken. De kans dat je daar een hond of kat vindt, wachtend op een tweede kans en een beter leven, is wel heel groot!

Tegenwoordig zijn dierenasielen echter ook online actief, en dat is maar goed ook. Wat zijn daar nu precies de voordelen van? Hieronder lees je er meer over, zodat je beseft dat het internet ook voor dierenliefhebbers wel degelijk voordelen biedt!

3 belangrijke voordelen van een online platform voor dierenasielen

1. Meer adoptiekansen

Ten eerste zal de kans op een adoptie dankzij een online platform voor een dierenasiel zoveel groter zijn. Dit is vooral te danken aan het feit dat de dieren die in het asiel aanwezig zijn, veel gemakkelijker voorgesteld kunnen worden.

Bij een online platform zien bezoekers of geïnteresseerden meteen welke honden, katten of andere dieren in het asiel verblijven, specifieke eigenschappen, leeftijd en nog veel meer. Zo wordt het adopteren van een nieuw huisdier meteen een stuk gemakkelijker!

2. Minder administratie voor het asiel

Daarbij is een online platform voor dierenasielen ook gewoon erg gemakkelijk en praktisch op administratief vlak. Dit komt dan weer omdat gegevens in verband met de dieren, alsook alles wat erbij komt kijken, veel overzichtelijker en gemakkelijker bijgehouden kunnen worden.

Documenten als het adoptiecontract en de afstandsverklaring van vorige eigenaars blijven dankzij een online database altijd binnen bereik van de medewerkers van het asiel. En dat maakt het verzorgen van de dieren natuurlijk veel eenvoudiger!

3. Opvolging van medische informatie

Ten slotte is het dankzij een platform op het internet voor dierenasielen ook veel eenvoudiger om medische informatie bij te houden. Eigenlijk is dat een van de belangrijkste voordelen, omdat medische problemen bij dieren die in het asiel zitten vaak voorkomen.

Als er dan bepaalde data verloren gaat, of er is een slechte communicatie tussen het asiel en de dierendokter, dan kan dat ernstige medische problemen met zich meebrengen. En dat is meteen een goede reden voor dierenasielen om op een online platform te vertrouwen!

Zo maak je je eigen restaurant diervriendelijker

Hou je van dieren en wil je dat ook duidelijk maken bij het uitbaten van je eigen restaurant? Dan is het belangrijk dat je de juiste maatregelen neemt. Een diervriendelijk restaurant is tegenwoordig nog altijd een uitzondering, maar jij kan helpen om daar verandering in te brengen! Wat moet je nu zoal doen om je restaurant of je café wat diervriendelijker te maken? Hieronder vind je de 3 beste tips! 3 tips voor een diervriendelijk restaurant of café 1. Schaf de juiste eet- en drinkbenodigdheden aan Het spreekt voor zich dat, als mensen hun hond meenemen naar jouw restaurant, de beestjes ook w... Lees

Hoe help je als je bijdraagt aan een goed doel?

Bijdragen aan de gezondheid en het geluk van dieren op grote schaal is het minste dat we als mens en maatschappij kunnen doen. Veel mensen weten echter niet zo goed wat er met hun financiële steun en andere hulpmiddelen gebeurt eenmaal ze bijdragen aan een goed doel, zoals WWF Wil je daar graag meer over weten? Lees dan snel verder! 3 manieren waarop goede doelen voor dieren helpen 1. Dieren in het wild helpen Ten eerste zullen goede doelen voor dieren helpen om de leefsituatie- en kwaliteit van dieren in het wild te verbeteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om dieren die het slachtoffer zijn van... Lees

Dit is waarom je moet bijdragen aan een goed doel voor dieren…

Goede doelen zijn het waard om aan bij te dragen, en dat geldt natuurlijk ook als het gaat om dieren! Steeds meer mensen beseffen dat dieren vaak in dieronwaardige situaties leven en willen er dan ook alles aan doen om te helpen. Een goed doel steunen is een goede eerste stap, maar wat kan je nu zoal verwachten van zo’n goed doel? Lees gauw verder voor een duidelijk antwoord! Enkele redenen om bij te dragen aan een goed doel voor dieren 1. Dieren in nood helpen Ten eerste worden dieren in nood geholpen via goede doelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om dieren die al lang op straat leven, wa... Lees