Zo maak je je eigen restaurant diervriendelijker

Hou je van dieren en wil je dat ook duidelijk maken bij het uitbaten van je eigen restaurant? Dan is het belangrijk dat je de juiste maatregelen neemt. Een diervriendelijk restaurant is tegenwoordig nog altijd een uitzondering, maar jij kan helpen om daar verandering in te brengen!

Wat moet je nu zoal doen om je restaurant of je café wat diervriendelijker te maken? Hieronder vind je de 3 beste tips!

3 tips voor een diervriendelijk restaurant of café

1. Schaf de juiste eet- en drinkbenodigdheden aan

Het spreekt voor zich dat, als mensen hun hond meenemen naar jouw restaurant, de beestjes ook willen eten en drinken. En daarvoor zijn eetbakjes en drinkbakjes essentieel. Zorg dus in de eerste plaats dat je voldoende exemplaren in je restaurant hebt staan. Zo hoeven die arme beestjes niet te liggen watertanden als ze hun baasje zien smullen!

2. Zorg voor een veganistisch en vegetarisch aanbod

De kans dat de baasjes van de dieren die in je restaurant komen eten zelf geen dierlijke producten eten, is relatief groot. Steeds meer mensen kiezen er immers voor om veganistisch of vegetarisch te eten. Je kan daarop inspelen door een uitgebreid aanbod aan plantaardige of vegetarische recepten op je menukaart te verwerken. Zo zijn je klanten tevreden én help je daarbij de dieren!

3. Een gezellig hoekje met hondenmanden

Gezelligheid is alles in een restaurant, en waarom zou dat anders zijn voor honden en andere huisdieren? Als je je restaurant diervriendelijk wilt maken, richt dan gewoon een leuk hoekje in met hondenmanden en wat speelgoed. Zo kunnen de beestjes zich bezighouden terwijl hun baasjes bijpraten – en dat voegt natuurlijk meteen iets toe aan de gezelligheid en atmosfeer in je restaurant.

Transformeer je restaurant in een diervriendelijk paradijs!

Bovenstaande tips zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden om je restaurant diervriendelijker te maken. Als je een beetje out of the box denkt, bestaan er nog veel meer tips en trucs om je zaak niet enkel toegankelijker maar ook leuker te maken voor dierenliefhebbers én hun huisdieren.

Het belangrijkste is misschien nog altijd dat je een warme, familiare atmosfeer creëert in je restaurant. Dat is immers waar dieren op af gaan en waar ze zich het beste bij voelen. Leg je die basis goed? Dan krijg je binnenkort de honden niet meer weg uit je restaurant!